intrebari

Top 5 întrebări de care nu scapă nimeni

În viata fiecăruia dintre noi, în funcție de etapa în care ne aflăm, există anumite întrebări, pe care ni le adresează cei din jur, atât de des, încât avem senzația că suntem victima unei conspirații mondiale. Sau, cel puțin a unei conspirații familiale. Singurul scop al acestor întrebări pare a fi, la prima vedere, tocarea nervilor noștri până la distrugerea ultimului neuron.

Cum merge școala?

În copilărie, atunci când viata era mai frumoasă, ziua mai liniștită și relaxarea atingea cote maxime, pe scurt, când îți era lumea mai dragă, se trezea un musafir sau o mătușă îndepărtată să te întrebe ce note ai la școală. Un moment perfect pentru ca părinții să-și amintească de o notă proastă pe care ai încasat-o la nu știu ce lucrare de control și să înceapă să te chestioneze despre teme.

Nu ai și tu o iubita/ un iubit?

Spune drept, nu-i așa că asta este întrebarea care ți-a chinuit adolescența? Ai vârsta la care nu ești deloc dispus să faci confidențe cu niciun adult din familie, de fapt cu nimeni din familie. Cu atât mai putin ai chef să le povestești despre noua ta iubita și să le dai detalii despre povestea de dragoste pe care o trăiești la intensitate maximă. Ei (apropiații) nu sunt dispuși să cedeze ușor și te asaltează cu întrebări sâcâitoare, apelează la tot felul de trucuri folosindu-se de frați, surori, bunici, dar tu le faci față ca un erou.

Când te însori/ te măriți?

Ai ajuns în etapa în care tot neamul îți cunoaște jumătatea. Familia e liniștita, petreceți Crăciunul împreună, ați fost împreună și la bunici, mătușa și unchiul sunt încântați de alegerea pe care ai facut-o. Părinții declară fără încetare ca nu fac nicio diferența și pentru ei amandoi sunteți copii lor.

Când totul e perfect, la o reuniune de familie, ca din senin, se trezește nu știu ce ruda îndepărtată sau un prieten vechi al părinților să vă întrebe direct: „Auzi, dar voi când vă căsătoriti?”. De aici se dezlănțuie o adevărată furtună, nu există zi, săptămână, lună să nu se trezeasca cineva care sa te întrebe acelasi lucru. Până și vecina care încasează întreținerea și pe care o vezi o dată pe lună pare că nu mai poate dormi de grija nunții tale. La un moment dat, ea, iubita ta, începe să se uite în fiecare dimineață lung la tine așteptând întrebarea izbăvitoare. Și într-un final, tu, bărbatul, capul familiei, îți iei inima în dinți și o întrebi: „Vrei să fii soția mea???”. Ea este de acord și vă puneți pe treaba pentru pregătirea nunții. Mergeți pe la rude cu invitația în dinti si surpriză, fix ăia care se interesau mai cu patos despre nunta voastră, ăia care spuneau că abia așteaptă să-i invitați, au brusc o treabă extrem de importantă chiar în ziua în care voi ați stabilit evenimentul. Ghinion.

De ce nu faceți și voi un copil?

Ai facut-o și pe asta, te-ai însurat, ești om la casa ta. Mama ta e încantată și nu prea, își mai plânge soarta de părinte părăsit pe umărul unei vecine si crede că odorul ei merită un partener mai bun. Tot ea se încurajează spunând, că dacă ei doi sunt fericiți, ea e mulțumită. Totuși, lumea nu a primit răspunsuri la toate întrebările. Astfel, nu trece mult timp de la nuntă și apare următoarea întrebare: „Dar voi când faceți un copil?”. Nu pentru că le-ar păsa într-un mod deosebit de perpetuarea speciei. Aceasta este genul ăla de întrebare pe care o pui ca să mai treacă timpul, după ce ai terminat discuțiile despre încălzirea globală, politicieni corupți si ultimul meci al Stelei sau FCSB. Asta e una din cele mai inutile si neplăcute întrebări. În general, dacă într-un cuplu nu apar copiii, se întâmplă fie pentru că nu își doresc, fie pentru ca din motive de sănătate cei doi nu îi pot avea. În ambele cazuri, o întrebare care pare nevinovată si bine intenționată, creează disconfort și nu e ca și cum ei nu au făcut copil pentru că așteptau ca tu să-i întrebi asta.

De ce nu faceți o surioară sau un frățior?

Când credeai că ai multumit pe toată lumea, ai facut un copil, bunicii sunt în extaz, se bucură nespus de nepoțel. Voi le multumiti din suflet că vor să stea câteva ore cu el și în timpul asta vă bucurați de libertate și de viața în doi. Trece timpul, copilul împlinește un an și dintr-o dată, la o întrunire de familie, o rudă pe care o vezi din an în Paște, detonează bombă și vă striga de la masa: „Ce mai stați? Puneți-vă pe treabă să îi faceți copilului o surioară sau un frățior!”. Si de aici reîncepe calvarul, aceeași întrebare îți este servită cel puțin o dată pe zi, chiar și doamna de la supermarket care simte nevoia să te încurajeze să cumperi un produs la reducere și să mai faci un copil. Că, deh, e mai bine când sunt doi frati, pentru că se ajuta unul pe altul.

Sunt convins ca lista asta nu e completă, sunt mai mult de cinci întrebări. Dacă vrei să mă ajuți să o completez, poti lasa un comentariu cu intrebarea sau întrebările cu care te-au terorizat de-a lungul timpului rudele sau prietenii.

Articole create 15

3 comentarii la „Top 5 întrebări de care nu scapă nimeni

 1. Întrebarea care-mi mănâncă sufletul și viața este următoarea: „Când îți faci și tu prieten?”
  Pentru unii e ușor, pentru unii mai greu.
  Persoanele care-mi adresează această întrebare nu se gândesc la câteva lucruri esențiale. Au impresia că viața e făcută din roz și puf.
  Eu mă rog la bunul Dumnezeu pentru sănătate, dar în primul rând, îmi doresc din toată inima să câștig la Loto. Dorința cea mai mare este să-mi construiesc o căsuță, eventual să-mi cumpăr una. Nu vreau sub nici o forma să fiu sluga băncii. Singurii pentru care voi munci vor fi copiii mei.
  Nu vreau să trăiesc cu stresul toată viața că bancă mă dă afară din casă în eventualitatea în care rămân fără job.
  Încă un motiv pentru care-mi doresc propria căsuță: să nu mă dea bărbatul afară din casă în eventualitatea în care își găsește amantă.
  Vreau sa-mi cultiv singură fructele, legumele, să le ofer copiilor o viață cât de cât sănătoasă.
  Referitor la întrebarea legată de găsirea unui eventual prieten, încă nu sunt pregătită să fac față acestui stres.
  Da, știu, te va bufni râsul, împlinesc 26 ani de . Eu, fără casă, fără masă, relație îmi trebuie?
  Plus că sunt cardiacă din naștere și nu pot folosi contraceptive. Dacă aș rămâne însărcinată, îmi cresc ei copilul? Nu!
  Tot pe mine mă fac în toate felurile, că-s proastă, naivă etc, iar el ar scăpa basma curată.
  Încă un motiv pentru care prefer să fiu singură: datoriile mamei. Dacă Doamne ferește pățește ceva, voi fi nevoită să-mi vând sufletul și viața pentru a-i plăti datoriile. Dumnezeu s-o ajute îi doresc multă sănătate 🙏

  1. Cunosc intrebarea asta.. de-a dreptul obositoare. De parca daca o sa sufar din amor (din varii motive) or sa le pese in vreun fel.. maxim declarativ. :))
   Eventual tot eu o sa pic vinovata, cum ai zis si tu.
   (App, sunt si alte metode de preventie,nu doar alea.)

 2. Intrebarea care ma scoate din circuit este „Ce faci? Esti bine? / Te simti bine?”, atunci cand fata mea probabil ca nu afiseaza niciun fel de expresie sau afiseaza putina preocupare, tristete sau ceva intre cele doua. Pfff!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus