Fumatul dăunează grav (imaginii) sănătății

E mare vâlva pe la noi prin comuna din cauza pozei cu primul ministru, care fumează alături de colegii din guvern, într-un birou de la Palatul Victoria.

Nu am de gând să mă apuc să judec gestul oamenilor care prin funcțiile pe care le dețin ar trebui să fie un exemplu viu pentru respectarea legilor pe care tot ei le semnează cu pixul ministerial.

Toată nebunia asta m-a făcut să-mi amintesc de anii copilăriei, perioada în care toți fumau pe unde apucau fără nicio restricție. Părinții mei erau amândoi fumători profesioniști, tata fuma două pachete pe zi, mama se limita la unul singur. În zilele în care se întâmpla să avem și musafiri fumători, nu se putea sta în sufragerie din cauza fumului de tigară. Mă plângeam alor mei că mă deranjează fumul lor și le solicitam ferm să se oprească, iar ei imi ziceau mai în glumă, mai în serios, că dacă atunci când voi crește mă vor prinde fumând, îmi vor da să mănânc un pachet întreg.

Parentingul anilor ’90 se pare că în cazul meu a dat roade, nu am fumat niciodată și nu de frica alor mei, ci din cauza lor, pentru că am urât atât de tare fumul de țigară, încât nu m-a atras niciodată ideea de a pufăi. Nu am înțeles până în ziua de azi de ce unii fumatori simțeau nevoia să se afume în lift, de parcă se sfârșea lumea dacă nu își aprindeau țigara, în cele câteva secunde, cât dura drumul până la parter si mi se pare de-a dreptul grețos obiceiul de a fuma stând pe WC. Deși nu am fumat niciodata, mi-a plăcut ideea de a socializa la tigara, așa că ies cu drag la locul de fumat alături de colegi, pentru că acolo te pui la curent cu toate noutățile de la muncă. Nesuferita aia de țigară pare că dezleagă limbile si poți afla în cele cinci minute de stat la „afumătoare” că oamenii cu care împarți biroul ăla open-space sunt chiar simpatici și au și simțul umorului.

Revenind la gâlceava din jurul țigării fumate la guvern, aș putea concluziona ca fumatul dăunează grav sănătății, dar si imaginii primului ministru.

Articole create 15

2 comentarii la „Fumatul dăunează grav (imaginii) sănătății

  1. Razvan, de asta cu trabucul nu a zis nimeni nimic? Sau nu e aprins? Sta cu el asa la misto ca nu pare sa iasa fum…
    PS: ce comunist arata biroul ala!
    Numai bine! Succesuri!

  2. Se vede ca au servit masa ,,Si nu numai primul ministru are o tigara in mana Mai sunt si altii Unul cu trabuc altii probabil cu un pahat de lichid . Cred ca asta nu este motiv de ” ‘MARE VALVA „asa cum sa facut introducerea . Daca au obiceiul de a fuma ,aste este decizia fiecaruia , si nu un motiv de discreditare la adresa primului ministru ,,Inainte de a condamna paiul din ochiul altora sa privim la noi, ca poate avem o , asa cum scrie si Biblie ,Hai sa fim OAMENI,,in adevaratul sens al cuvantului ,ca prea ne impiedicam de orice nimicuri numai ca sa mai aruncam un gunoi in ograda vecinului ,,,In acest caz cred ca este mult ,,,politic ,Nu sunt in nici un partid si nu fac politica ,Dar imi place sa fiu si sa judec fara partimire ,,O zi buna si la mai multa ,,bunatate ..ca ne foloseste tuturor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus