Diferența dintre centură și mască? Dacă nu porți centură, mori doar tu, dacă nu porți mască, mor alții

Dacă Shakespeare era contemporan cu noi, marea lui dilema era: Cu mască sau fără mască? Aceasta-i întrebarea.

Nu fac parte dintre cei care au atacuri de panica la gândul ca se pot îmbolnavi, cred că la un moment dat imi va veni si mie rândul să contractez virusul. Sunt convins ca virusul nu este o invenție, el există și încerc să învăț sa trăiesc cu el prin proximitate.

Nu fac parte din categoria celor care duc protecția la extrem, am prieteni care dezinfectează toate ambalajale produselor pe care le cumpară de la magazin, dar cred ca e de bun simt sa te speli pe mâini și să păstrezi pe cât posibil distanța de doi metri. Nu mi se pare un capăt de lume să porți masca în locuri publice, alte generații au trecut prin chinuri infinit mai mari și nu s-au văicărit așa cum o facem noi din cauza unei măști.

Trebuie să fim cel puțin naivi să credem că de bună voie ne vom lăsa convinși să purtam masca in condițiile în care, tot noi, refuzăm să purtam centura de siguranță în masina pentru ca ne incomodează sau pentru că ne credem invincibili.

Cei care poarta masca sub nas sunt aceeasi care isi cumpara acel dispozitiv pe care îl baga în lăcașul de centura pentru a nu-i mai deranja sunetul de avertizare pentru portul acesteia. Între mască și centura este o singura diferenta majora. În caz de accident daca nu porți centura tu ești singurul care suporta consecințele. Cu masca e altceva, dacă acest virus poate fi ținut în frâu cu ajutorul ei, in cazul in care tu ești infectat nu ii vei imbolnavi si pe ceilalți, printre ei fiind parintii, bunicii sau prietenii tai.

Conspiratie sau nu, în caz de, Doamne fereste, nimeni nu îi mai aduce înapoi pe oamenii dragi nouă. De la o mască nu a murit nimeni, de la Covid se pare ca da. De aceea cred că portul măștii ar trebui să fie cea mai mică problemă pe care ar trebui să o avem în aceste zile.

Eu port mască, tu?
Articole create 15

Un comentariu la „Diferența dintre centură și mască? Dacă nu porți centură, mori doar tu, dacă nu porți mască, mor alții

  1. Eu una port mască, dar nu mă ajută cu nimic. Dacă vine cineva și-mi scuipă-n ochi,mi-a transmis toți microbii pe care îi are în acel moment depozitați în salivă .
    Dacă, Doamne Ferește , mă violează sau mă atacă cineva;[În Iași de exemplu oamenii poartă mască și pe stradă] cum descriu eu atacatorul poliției? Datorită măștii și a ochelarilor de soare scapă basma curată. Pentru poliție contează foarte mult morfologia (se refera la alcaturirea)feței .
    Recunosc, eu sunt genul de persoană calculată ,cântăresc și gândesc mult ,care pune răul înainte; adică prefer pe cât de mult posibil să previn decât să se ajungă la altceva .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus