Ce este squash-ul și cum se practică?

În perioada asta de pandemie nu pot să mă plâng că am suferit prea tare. Am considerat că am primit cadou de la Univers timpul ăla de care mă tot văitam că îmi lipsește. Nu l-am folosit să fac lucruri mega, extra nemaipomenite, dar am savurat în tihnă diminețile de duminică la mine în sufragerie, m-am bucurat de cititul în balcon și am descoperit locul din casa în care sta ascuns aspiratorul, electrocasnic pe care l-am și folosit de câte ori am avut ocazia.

Ce este squash-ul?

Cu toate astea, din viața de dinainte de pandemie am simtit lipsa squash-ului. Sportul acesta a intrat recent în viata mea și a reușit să-mi creeze o dependență pe care o pot înțelege doar cei care au intrat măcar o dată pe un teren de squash. E genul de sport care te stoarce de energie, te scoate din minți, dar în același timp îți dă o stare de bine pe care puține lucruri din lumea asta ți-o pot oferi.

Relația cu squash-ul nu e cu nimic diferită de o relație de dragoste cu năbădăi, ai momente când un punct câștigat la limită te face să te simti cel mai fericit om din lume, la fel cum o greșeală te aduce într-o asemenea stare de nebunie încât racheta devine în câteva secunde un obiect numai bun de aruncat la gunoi.

Cât costă o oră de squash?

O oră de squash jucată temeinic îți consumă cam 1000 de calorii, lucru pe care în puține sporturi îl poti obține. La început, mă bucuram că pot să alerg, să transpir, iar când mi-am dorit să câștig meciuri, l-am rugat pe Valentin Butnaru să mă ajute. Da, e cel pe care îl cunoști ca prezentatorul Observatorului de noapte de la Antena 1. Putini sunt cei care știu despre Valentin că este unul din cei mai buni jucători de squash din România și are chiar și certificat de antrenor.

Alături de Vali Butnaru, antrenorul

Îmi e dor de antrenamentele cu el și mă bucur ca sportul asta m-a ajutat sa câștig nu numai meciuri, ci și o prietenie. Sigur, vine întrebarea dacă este sau nu un sport scump. Nu știu să răspund la întrebarea asta, depinde de bugetul fiecăruia, dar pot să îți spun ca un teren se poate închiria în București cu 50-60 de lei pe oră, iar costul se împarte la doi.

O rachetă decentă costă în jur de 200 de lei, dar la fel de bine o poți imprumuta de la sala, gratis sau contra cost, depinde de politica locului. Echipamentul nu e deloc sofisticat, adidași de interior, pantaloni scurți și tricou.

Unde pot juca squash?

În Bucuresti, cunosc câteva locuri unde poti merge sa încerci jocul ăsta: Infinity Sport Arena, în apropierea magazinului Ikea de la Theodor Palady, Aero Squah în Băneasa, tot lângă Ikea, la World Class Marriott și Squah 4 All, lângă Targul Vitan, sala pe care nu o recomand decât dacă e singura variantă pe care o ai la îndemână.

Deși squash-ul poate fi considerat o ruda mai săracă a tenisului, sunt șanse mari ca o dată ce l-ai încercat, să îți schimbi părerea. Așa că după ce virusul ne va lăsa să ne întoarcem în sălile de sport, îți recomand să încerci o oră de squash. Regulamentul nu e deloc complicat, îl vei învăța extrem de repede și sunt convins ca vei dori sa te întorci pe teren măcar o dată pe săptămână, dacă nu chiar mai des.

Squash-ul îți pune toți mușchii în mișcare

Articole create 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus