Ce trebuie să știi înainte să-ți iei un câine în apartament?

Pe toata perioada carantinei, pentru mulți oameni plimbarea câinelui s-a transformat dintr-o corvoadă, într-un bilet de voie perfect pentru a părăsi apartamentul. Pentru că o bună perioadă din viata am avut câine, am decis să vă întocmesc o listă cu câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a deveni coleg de apartament cu cel mai bun prieten al omului.

Plimbarea câinelui

Orice câine trebuie plimbat de cel puțin două ori pe zi. Plimbarea nu înseamnă ca el să-și facă doar nevoile. Câinele are nevoie de mișcare și socializare. Așa că cel puțin o oră dimineața și o oră seara trebuie să le dedici plimbării câinelui. Acest lucru indiferent de vremea de afară.

Vacanțele tale

Asta este una dintre marile provocări din viața unui stăpân de câine. Câinele e parte din familie și vei dori să-l iei cu tine în vacanță. Problema apare atunci când vrei să rezervi o camera la hotel și constați că sunt destul de puține locuri în care îți este permis să aduci și câinele. Rămân două variante: fie de a-l lăsa la cineva apropiat, fie de a-l duce la un hotel pentru căței. Dar va asigur că nu veți fi 100% împăcați cu această decizie.

Mâncarea câinelui

Dieta câinelui e diferită de a noastră. Desigur, poți să-i dai să mănânce orice, dar medicul îți va spune că o dieta nepotrivită îl poate îmbolnăvi si vei avea după aia bătai de cap cu veterinarii și medicamentele. Așa că va trebui să te asiguri mereu că ai în casă și mâncare pentru masa cățelului tău.

Doctorii câinelui

În varianta ideală ,câinele pe care l-ai adoptat e sănătos și nu ajungi niciodată la doctor cu el. Dar nimic nu îți garantează lucrul asta, iar dacă are probleme de sănătate, ți se rupe inima să îl vezi suferind. Așa că te vei prezenta la medic unde va fi nevoie să cheltuiești bani, și nu puțini, pentru tratamentul lui. Când iei decizia de a adopta un cățeluș, trebuie să fii pregătit și pentru astfel de momente.

Speranța lui de viață

Din cauza speranței reduse de viață, am hotărât că nu vreau să mai am câine prea curând. Oricât de bine l-ai îngriji, oricât de mult l-ai iubi, un câine nu trăiește mai mult de 12-14 ani. Iar momentul în care el moare, vă spun din experiență, este unul extrem de dureros. Durează ceva vreme până să te obișnuiești cu ideea ca cel mai bun prieten al tău nu mai da din coadă atunci când ajungi acasă.

Cu toate astea, beneficiile și bucuriile pe care ți le aduc un câine în viața ta merită aceste mici sacrificii. Cred că cel putin o dată în viață, orice om este dator să încerce o astfel de experiență. Mulți ar spune că există și varianta mai simplă de a crește un câine. Îl ții în curte, te asiguri că are mâncare și apa și se descurcă el. Sigur că se poate și așa, dar câinii pe care îi aducem în familie merită mai mult decât atât.

Articole create 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus